Dijous 20 Gen 2022

Supressió d'una unitat d'educació d'Intantil

 Benvolgudes famílies,

Com ja us vam informar el passat dia 20, Conselleria d’Educació ha proposat la supressió d’una unitat d’Educació Infantil en diversos centres de la ciutat d’Alacant, entre els quals es troba el nostre.

Amb l’eliminació d’una unitat educativa es vulnera el dret a conéixer, usar i rebre l’ensenyament del i en valencià, es limita l’exercici del dret a la lliure elecció de centre i suposa una greu agressió al dret constitucional d’accés a l’educació, a més de la reducció de personal educatiu i de suport, la massificació d’aules i, en conseqüència, la disminució dels drets i la qualitat educativa de les nostres filles i fills, així com la pèrdua d’estabilitat i motivació per part del personal docent.

El passat dilluns dia 23 de desembre, després de la reunió amb la resta de centres afectats, sindicats, partits polítics i representants de la Plataforma per l’Ensenyament, es va decidir iniciar algunes accions reivindicatives.

Avui dijous 26 s’ha presentat a l’Ajuntament d’Alacant una sol·licitud per a participar en el Consell Escolar Municipal el qual se celebrarà el proper dilluns 30 de desembre.

 

EL PRÓXIM DIA 30 DE DESEMBRE a les 12:00 a la plaça de l’Ajuntament hi haurà una simulació de les 12 campanades i farem un brindis per l’ESCOLA PÚBLICA, amb pancartes, samarretes, etc. A aquest acte assitirà la premsa. Per tant, quants més siguem i més soroll muntem, millor.

  

Durant les vacances realitzarem una campanya d’arreplega de signatures en contra de la supressió de l’unitat. Us adjuntem un pdf amb el full de signatures per a que cada un/una n’arreplegue com més millor. A més, hem creat una petició en Change.org: Conselleria d'Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana: Impedir l'eliminació d'una unitat d'Educació Infantil als CEIPs: Joaquín Sorolla, Mora Puchol, i Emili Varela.)

A partir d’aquest moment es realitzaran noves reunions i actes reivindicatius. Anirem informant-vos dels mateixos.

RECORDEU QUE L’ANY PASSAT JA VAN VIURE UNA SITUACIÓ PAREGUDA A L’ACTUAL I GRÀCIES A LA COL·LABORACIÓ DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA VAN ACONSEGUIR MANTINDRE L’UNITAT D’INTANTIL AL CENTRE.

JUNTS PODEM!!